Algemene informatie opmaak lopende tekst

Ingediend op 27-09-2021 om 15:48 door Simon Tillema

Status: Nieuw
Type standaard: Overige
RFC-ID: RFC-001846

Uitleg van het verzoek:

Voor de ontwikkeling van een open-source brailleprinter ben ik op zoek naar antwoorden op de volgende vragen:

1. Wat is een standaard papierformaat en -dikte? Wij gebruiken nu 120-grams A4 braillepapier van World Wide Vision, maar vraag me af wat gebruikelijk is bij anderen. Dit is van belang voor het doen van onderzoek naar indrukkracht, de afmetingen van de printer en de nog te ontwikkelen bijbehorende software.

2. Welke marges moet ik aan de zijden van een papier gebruiken? Voor normale tekst geldt 25,4 millimeter aan de buitenzijden. Is dit voor braillepapier anders? Dat komt neer op 27 braillekarakters per regel en 25 regels per pagina.

3. De te ontwikkelen software moet aansluiten op hulpprogramma’s voor beeldvergroting, spraak, brailleleesregels en andere hulpmiddelen. Welke computerprogramma’s worden hiervoor gebruikt? En welk besturingssysteem (Windows, iOS, Linux) wordt door blinden en slechtzienden voornamelijk gebruikt?

Een professionele brailleprinter kost al gauw €3000 of meer, en dat geld heb ik helaas niet, maar wel veel vrije tijd en voldoende kennis om zelf een eigen brailleprinter inclusief bijbehorende software te ontwikkelen. Bij het ontwerpen van de printer wil ik zoveel mogelijk gebruik maken van onderdelen die alom verkrijgbaar zijn, zodat geen ingewikkelde apparatuur nodig is voor de productie, maar iedereen die een beetje handig is, zo’n ding in elkaar kan knutselen.

Welk alternatief stelt u voor?

Er werd geen alternatief opgegeven.

Geef een antwoord